logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ruim 16.000 golfbanen, hotels en accommodaties nabij golfbanen in Europa en verder weg

Uitgebreide informatie over bijna 8.000 golfbanen in ruim 90 landen. Verder informatie over ruim 8.000 accommodaties en golfresorts in de buurt van golfbanen. Ook reviews en beoordelingen op banen, nieuwsbrieven en honderden golfreisnieuwtjes.

Reacties en ervaring(en) met golfbanen

Beoordeling met 4 sterren

Gezien de ligging en uitstraling is het een heerlijke baan om te spelen

wejslo | 26-02-2021 | review: Zwolle Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks dat de baan een langere periode gesloten was vanwege de overmatige regen, lagen de holes er tijdens onze golfronde prima onderhouden bij. Dat enkele holes ingekort waren, heeft de spelvreugde absoluut niet bedorven. Golfbaan is mooi compact georganiseerd, met parkeren, oefenfaciliteiten en clubhouse dicht bij elkaar. Personeel is super gastvrij, van receptie tot (take away) restaurant en van marshal tot greenkeeper. En de uitzichten op de Sprookjesbaan blijven adembenemend mooi. Het prachtige weer speelde ook een rol, maar we komen dit jaar zeker nog een keertje terug.

sjaakvanzon | 25-02-2021 | review: Golf de Gulbergen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

prachtige golfbaan. De 18 holes zijn leuk en variërend. Echt de moeite waard. Prachtig clubhuis. Vriendelijk personeel.

johan.riemersma | 25-02-2021 | review: Golf 4All Harderwijk (v/h Harderwold Golfresort) / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Baan was enkele dagen langer dicht na de vorst en sneeuw, vergeleken met mijn homecourse, prima beslissing! Mooie harde fairways en uitstekende greens. Op de driving range nieuwe matten wat hard nodig was. Wat zijn hole 16 en 17 toch mooi en leuk geworden. Beoordeling clubhuis heeft betrekking op de ervaringen met de horeca, nu helaas dicht, maar is op Havelte de kers op de taart

Frankie | 25-02-2021 | review: Havelte Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Haviksoord ziet er totaal niet uit als veel andere banen. Clubhuis, drivingrange zijn hard aan een update toe. Echter de Baan is in prima conditie, zeer gevarieerd en uitdagend. Soms smal dan weer breed of met dogleg. Niet veel maar mooie waterpartijen die deel uitmaken van de baan. Vooral 18e is een uitdaging. Greens zijn mooi en snel lopen vaak rond af naar beneden, dus plaats waar je land zeer belangrijk. Ook door de baan is course management is belangrijk.
Zeker de baan is zeer de moeite waard, clubhuis mag zeker wat worden opgeknapt. Ik kom zeker terug.

gbeenen | 25-02-2021 | review: Haviksoord Leender Golfclub / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Vandaag 9 holes op Noord, afgelopen maandag op zuid gespeeld. Maar waar zuid er prachtig bij lag, zo jammer was het om op noord te spelen.

Veel gekapte bomen die te pas en te onpas in het spel zijn, bunkers die nog in aanleg zijn (je zou zeggen dat er onlangs wat tijd over was om dit te doen) en ook nog eens een wintergreen op hole 8. Niet aangekondig op de site, niet gezegd door de jonge dame bij het aanmelden en ook geen briefje bij de afslag.

Wellicht verwacht ik teveel (het is immers nog februari) maar ik mis de communicatie bij de club wel een beetje..

nielskleijwegt | 25-02-2021 | review: Het Rijk van Nunspeet Verwaeyde Sandbergen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

gespeeld op 25 februari, prachtige dag onder prima omstandigheden. Soor de 2 personen flights was er een mooi tempo, nergens wachten en geen gevoel dat de flight achter ons moest wachten.
De baan ligt er prima bij. De greens van Noord waren goed en gelijkmatig, de greens van Oost waren zeer wisselend kwa snelheid en kwaliteit, sommige met hobbels en veel oneffenheden.
Opvallend dat er zeer veel hout gekapt is/wordt. Groot voordeel , een bal niet op de fairway geslagen is vrijwel altijd te vinden. De bunkers worden allemaal voorzien van nieuw zand en verder bijgewerkt.
De ontvangst en service zoals altijd vriendelijk en gastvrij.
Een prachtige baan, in schitterende natuur. Eigenlijk altijd een plezier om hier te spelen.

richard.kunst | 25-02-2021 | review: Het Rijk van Nunspeet Verwaeyde Sandbergen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Baan lag er vrij goed bij.

Rene56 | 25-02-2021 | review: Oude Maas Golfclub (Golfcentrum Rhoon) / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Gewoon heel mooi en een ieder is op zijn wijze heel goed bezig.
Mooie baan gezelligclub huis met lekker eten en hele aardige mensen

blokhoff.e | 25-02-2021 | review: Hitland / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Voor het eerst hier gespeeld.
Vriendelijk ontvangen door de receptie met uitleg waar we zijn moesten,na het inslaan zijn wij heerlijk in het zonnetje gaan zitten met een goed en leuk gesprek met de Marshall (Hans).
Om de baan in conditie te houden en geen beschadigingen te maken waren trolley niet toegestaan en opteeën verplicht (begrijpelijk).
Wat een geweldige baan lus geel vooral hole 3 is top dus wij zijn erg nieuwsgierig naar de lus rood en als het restaurant weer open is naar de lunch en dinerkaart.
En hulde aan de greenkeepers die nu al begonnen met maaien en onderhoud van de baan.
Wij gaan hier zeker nog eens spelen.

m.vanaalsburg | 25-02-2021 | review: De Berendonck (BurgGolf Wychen) / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Fijne ontvangst bij de receptie. Een mooie driving range. En lang uitgestrekte banen met vele verrassingen.

koorman | 25-02-2021 | review: Zwolle Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Although ‘just a nine hole par 3 course’ this is a really fun and interesting course. It’s actually a mini mature golf course, with water hazards, bunkers and everything else you expect to find on a proper golf course. Often par 3 courses are a bit dull and pretty straightforward, but Akkermans Golf isn’t. Really impressed and good maintenance. Only negative point is that a few players do not repair their pitchmarks. I was here first - at around 8.00 o’clock - and I repaired at least 5 per green. Greens, very important on a par 3 course - were in perfect condition. If you want to practise or are a beginner, this course is worth a visit. As I started early, no one was there. But, there is a courtesy box which is really cool. I only saw that in the UK. Played 18 holes and played par here. In summer with leafs on the trees, the course might be more difficult. There is a combined green (hole 1) which might give some difficulty with a lot of players (as you need to wait).
Nice driving range.

Jeroen | 25-02-2021 | review: Akkermans Golf / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige omgeving.
Spectaculaire "naar beneden" holes.
Greens mindere kwaliteit en zeer moeilijk.
Versleten matten practice.
Zeer vriendelijk.

agtenstefan | 24-02-2021 | review: Golf du Ch‚teau de la Bawette / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Golf Durbuy behoort nu ook de Five Nations, samen met de oorspronkelijke Five Nations van Méan. Durbuy is een pareltje. Ongelooflijke hoogteverschillen met fantastische vergezichten geven het golfen een extra, onbetaalbare dimensie. Ondanks de natte winter waren alle holes perfect bespeelbaar (1 - 9 iets natter). De greens hadden echter te lijden van schimmel wat de greens net iets te hobbelig maakte om perfect te kunnen putten. De fairways waren zeer mooi onderhouden, afslagen echter op winter tee’s. Al met al een zeer mooie golfdag, een aanrader.

blanckaertsteven | 24-02-2021 | review: Durbuy Golf Blue Green / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige lente dag in februari met een heerlijk zonnetje en een temperatuur van 19 graden en bovendien nog een leuke flight, dit kan alleen maar aangenaam zijn. Er waren zeker nog plaatsen op het terrein die drassig waren maar dit viel veel beter mee dan ik verwacht had. Het gras op de greens was iets te lang maar het lijkt mij ook nog te vroeg in het jaar om er met een machine erover te rijden. De greens waren goed onderhouden door de greenkeepers. Voor de drivingrange moet je wel even wandelen maar dat maakt dat je in een prachtige omgeving staat om op te warmen met een mooi zicht op het kasteel. Bossenstein heeft enkele technische situaties waar je goed moet opletten voor de watergebieden. Zoals elk terrein, weet je na enkele keren waar je het best naartoe speelt. Met veel plezier kom ik hier altijd terug.

playpaul | 24-02-2021 | review: Bossenstein Golf & Poloclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een buggy is voor ouderen wel aangewezen. Berg op berg af!

erik.gemoets | 24-02-2021 | review: Winge Golf & Coutry Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Nog vroeg in het jaar maar toch feestje om deze golfbaan te spelen! Goede afwisseling en die heuvels maken het bijna buitenlands.

casteels | 24-02-2021 | review: Brunssummerheide Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Hele leuke golfbaan die we op 24 en 25 februari onder zomerse omstandigheden hebben gespeeld. De eerste dag de gele en rode lus. De tweede dag de rode en blauwe. Onder de huidige omstandigheden gaat mijn voorkeur uit naar de gele lus. De blauwe lus is flink ingekort omdat ze van een aantal holes de teeboxen aan het renoveren zijn. Jammer dat dat niet duidelijk op de website vermeld is.
De rode lus was gevoelsmatig erg druk. De holes liggen best wel compact in elkaar en ook de PAR3 baan is vaak in het zicht. De eilandgreen van de 8ste is natuurlijk spectaculair als je hem voor de eerste keer speelt. De tweede keer is hij al een stuk simpeler.
Het ritsen van de een naar de andere course is niet echt gastvrij, De doorstarttijden kloppen voor geen meter. Ik denk dat ze gebaseerd zijn op vierballen. De leden verwachten dat ze voorgelaten worden als ze van een andere lus af komen. Geen fijn contact op deze manier als je nog moet beginnen aan je ronde.
We logeerde in het bijbehorende hotel. Niets dan lof. Alles prima geregeld onder de huidige corona maatregelen. Op de kamer kunnen dineren en ontbijten.

Dingo | 24-02-2021 | review: Brunssummerheide Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Heel vriendelijk ontvangen. Goede service en ondanks de corona maatregelen toch genoeg te drinken te krijgen, zelfs in de baan.

wimgras | 24-02-2021 | review: Golfcomplex de Golfhorst BV / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie bosbaan om een keer te spelen. Goed onderhouden fairways en greens. Teeboxen iets minder.
Vriendelijke marshall bij afslag. Omdat er deze dag bosonderhoud was (kappen van bomen) lagen hole 2, 9 en 17 eruit. We werden daarom netjes gecompenseerd op de green-fee prijs.

infokeesrietveld.nl | 24-02-2021 | review: Hooge Graven Golf & Country Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig weer, gelet op afgelopen week met sneeuw en vorst, ligt de golfbaan er erg goed bij.

r.vanruitenbeek | 24-02-2021 | review: Houtrak Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is prachtig gelegen naast de Berghse Maas. Erg leuke uitzichten over het meer en de Maas.

h h t bax | 24-02-2021 | review: Kurenpolder / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Betaalbare en nette club, leuke mensen

gvanaken | 24-02-2021 | review: Nieuwegeinse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Na periode van vorst en sneeuw was baan pas 2 dagen geleden weer open gegaan. Ik was verbaasd dat de baan er al zo goed en droog bij lag. Noord oost zijn lussen met veel variatie. Aantal green waren gezand en sommige gesneden hierdoor was snelheid wat lastig in te schatten. Prijs was wintertarief en in mijn ogen zeer redelijk voor de goede conditues van de baan. Met name 2de negen zijn er de nodige hoogte verschillen te overbruggen. Zeer leuke lussen om te spelen.

jvmosel1962 | 24-02-2021 | review: Rijk van Nijmegen Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Wat een heerlijkheid om weer op Nunspeet te spelen. Baan is volgeboekt, toch geen gevoel van drukte. Per 6 minuten kunnen op elke lus twee personen starten. Course ligt er voor februari prima bij, geen wintergreens, gewoon heerlijk spelen, alleen wat afslagen naar voren gehaald. Fairways goed, greens moeten nog wat herstellen in de zon. Zie ook weer gekapte bomen, course weer iets opener gemaakt, Blijft een feestje.

t.scherder | 24-02-2021 | review: Het Rijk van Nunspeet Verwaeyde Sandbergen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan op een mooie locatie op de Veluwe

info8183 | 24-02-2021 | review: Het Rijk van Nunspeet Verwaeyde Sandbergen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan! Echte bosbaan met veel naaldbomen. Na weken van regen en recent een dikke sneeuwlaag is de conditie van de golfbaan verbazend goed: groene droge fairways, hooguit iets te kort gemaaid. De greens hebben wel te lijden gehad en zijn wat hobbelig.
Er zijn nauwelijks hoogteverschillen en niet veel doglegs maar de golfbaan is toch uitdagend, vooral door de vaak smalle fairways. Alleen op de 1e (Oost) en 18e hole (Zuid) is water in het spel. Daardoor geen balletjes verloren. De omgeving is mooi en natuurlijk; jammer dat de snelweg wel goed hoorbaar is.
Over clubhuis en gastvrijheid valt in deze lockdown weinig te zeggen. Wel zijn medewerkers bij de receptie en in het boekingsproces snel en vriendelijk.

Jojo | 24-02-2021 | review: Het Rijk van Nunspeet Verwaeyde Sandbergen / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Rhoon, mooie golfbaan maar met meer zorg en liefde kan het hier zoveel aantrekkelijker zijn. Zoals het nu is rammelt de prijs/kwaliteit verhouding nogal,35 euro voor 9 holes is gewoon teveel voor deze golfbaan. De dame bij de receptie had er niet heel veel zin in. De golfbaan zelf ligt mooi naast de Oude Maas en net buiten Rotterdam, veel groen maar als je het water ontwijkt vrij vergevingsgezind. De greens waren matig maar dat mag in februari. Teeboxen waren wel vrij matig. Wat ik overigens niet goed begrijp, is wel bij meer banen zo, vanwege corona geen harken en niet de vlaggestok aanraken maar dan wel met de hand de hogedrukluchtspuit bedienen om schoenen e.d. schoon te spuiten. Waar is de logica?

JWV10 | 24-02-2021 | review: Oude Maas Golfclub (Golfcentrum Rhoon) / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Weer lekker golfen baan ligt er weer mooi bij. ūüĎćūüŹĆÔłŹ.

dhermus | 24-02-2021 | review: Hitland / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Prima baan, mooi gelegen en goede drainage. Niet echt in het clubhuis geweest, dus daar geen oordeel over. Wel heel attent dat we een box met borrelnootjes meegekregen hebben. Kortom een baan waar je met plezier terug wilt komen.

hakkenbergmees | 24-02-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Na een aantal keer bij het Golfcentrum in Dongen geweest te zijn kan ik zeggen dat het goed bevalt. De baan is nu al redelijk goed, niet te nat en geen restricties. De baan is lastig de greens zijn goed maar vooral de sfeer is goed ondanks de pandemie. het was afgelopen week erg fijn om weer in de zon te kunnen spelen. Jammer dat we niet op het terras konden :(

Berrie-Pelser | 24-02-2021 | review: Golfcentrum Dongen / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

De golfbaan heeft wat hoogteverschillen en is mede daarom leuk om te spelen. Oefenfaciliteiten zijn prima in orde. Wat mij tegenviel is dat de voetgangers en fietsers continue door de golfbaan rijden/lopen. Dat leidt vaak tot gevaarlijke situaties. Dat in combinatie met de continue herrie van auto's geeft niet het vrije gevoel dat ik leuk vind aan golfen.

MarcelB | 24-02-2021 | review: Zeegersloot Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie club, mooie locatie, fairways hebben te lijden gehad van de vorstperiode. Greens waren nu al goed. Hole 5 was te nat en mocht niet bespeeld worden. Prachtige locatie rond een ruïne van een oude burgt.

youjong | 24-02-2021 | review: Bleijenbeek / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Na een korte vorstperiode speelden we in shirt met korte mouwen terwijl er in de schaduw kanten van sommige bunkers nog veel sneeuw lag. Verbazingwekkend hoe goed en snel de greens zijn.

MarcSchellekens | 24-02-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Na de sneeuw was ik verrast over de goede staat van de golfbaan. De fairways en greens sneller dan ik dacht. Bal rolt ver door. Er is recent veel gesnoeid, waardoor je veel overzicht hebt. Maakt de golfbaan iets gemakkelijker dan normaal.

Marga15 | 24-02-2021 | review: Liemeer Golf en Countryclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Woensdag 24.02.2021 gelukkig weer eens 18 holes mogen spelen iets vertraagde starttijd maar al met al een goede 18 holes kunnen spelen en net voor donker binnen.
Na de winterperiode lag de baan er nog redelijk bij en uit vorige jaren weet ik dat alles weer snel goed zal komen en hopende dat we weer snel na de 18 holes een hapje en een drankje kunnen doen.

bpaard | 24-02-2021 | review: Liemeer Golf en Countryclub / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Super leuke dag gehad met mijn vriend bij Pitch & Putt Bussloo! De banen zijn erg mooi en uitdagend en het uitzicht is schitterend. Het personeel is heel vriendelijk en altijd bereid om te helpen. Wij komen zeker een keer terug!

amy_de_haan | 24-02-2021 | review: Bussloo Pitch&Putt Golf / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag voor het eerst op deze baan geweest mede nav de hoge score op de website van leadingcourses. Niets ten nadele van de zeer vriendelijke mensen bij de golfclub, maar zoals ik al vaker heb gemerkt is de score van veel te veel golfbanen bizar hoog in verhouding tot de kwaliteit en liggingen van de baan etc. Als deze baan al een 8,1 heeft dan komen banen zoals Noordwijk en De Haagsche ver boven de 10 uit, maar dat kan echter niet....Een doorsnee en zeer open baan. Langs enkele holes hoor en zie je de autosnelweg. Meer bomen en struiken kan geen kwaad. Baan was zeer goed te spelen na de sneeuw van afgelopen periode. Zeer vriendelijk personeel en goede catering buiten!

anton.vermeulen | 24-02-2021 | review: Dirkshorn / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan, maar vooral heel gastvrij en behulpzaam personeel...goede catering..prima sanitair...hole 9 lag er uit wegens werkzaamheden, jammer maar begrijpelijk..hiervoor 3 par-3 holes gespeeld. Omgeving kan men weinig aandoen...

anvdberg | 24-02-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Bij de eerste zonnestralen en na veel regen en sneeuw eindelijk terug de golfbaan op! En wauw... deze golfbaan ligt er gezien de afgelopen periode zeer goed bij... harde en strakke ZOMERgreens... korte fairways... hier is duidelijk hard gewerkt. Maar... men is ook nog hard aan het werken/aanpassen om er voor de echte aanvang van het seizoen een parel van een golfbaan klaar te krijgen. En... zeker niet te vergeten... met een volledig nieuw terras/launch.

RIEL | 23-02-2021 | review: Ternesse Golf & Country club / BelgiŽ

La Dolce Vita anno 2021


Executive Golf Travel - al 27 jaar de specialist in maatwerk-golfreizen - begrijpt heel goed dat we toe zijn aan tijden die we het liefst op de golfbaan doorbrengen. Als opwarmertjeprsenteert de golftouroperator...
lees verder >>